Dendrobium densiflorum (D.griffithianum)

Moderators: EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3255
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Dendrobium densiflorum (D.griffithianum)

Post by MrGreen »

Ramsis wrote:
Mon Jul 26, 2010 9:43 pm
MrGreen pameni kažkada sakiau, kad mano Dendrobium densiflorum vasaros augimo periodu ilsisi, o rudenį pradeda augintis auginį.
Minėjai kad turi kažką panašaus, ar pasikeitė augimo įpročiai :?:
maniškis berods šiais metais pataikė į taktą, tiesa auginys nėra įspūdingas, tačiau jis jau augo laiku ;) reik tikėtis suspės subresti, o gal dar išspaus ir dar vieną auginį.
MrGreen wrote:
Tue Jul 27, 2010 9:34 am
Pas mane neaišku ar Dendrobium thyrsiflorum ar Dendrobium densiflorum. Bet kaip ir seniau per vasarą jis stovi be pokyčių (neskaitant to kad lapai apdegė nuo saulės ir dar sraigės juos apgriaužė) :?

PS: apžiūrėjau savo den ir radau naują ūglį - dar nedidelis ~2 cm dydžio ;)
Ramsis wrote:
Tue Jul 27, 2010 8:19 pm
vadinasi augimas normalizuojasi ;) reik tikėtis kad neužilgo ir žiedų sulauksime :)
Nors ką čia kalbėti apie žiedus, dabar reik galvoti kad išgyventų, nes po šiandien liūties, viskas kas buvo sukabinta lauke po vynuoge, plaukte plaukia...
catlea wrote:
Thu Aug 26, 2010 10:37 pm
O kuo skyriasi nežydintys densiflorum nuo farmeri? Sakiausi iš vokiečių densiflorum, bet žiūriu, kad jo stiebai ir lapai tokie kaip Nago rugpjūčio žieduose. O lyg pas Mari densiflorum nuotraukoje stiebai storesni?
MrGreen wrote:
Thu Aug 26, 2010 10:41 pm
Pagal stiebų storumą tikrai neatskirsit. Augalai panašūs, priklauso tai pačiai dendrobium grupei.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3255
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrobium densiflorum (D.griffithianum)

Post by MrGreen »

catlea wrote:
Tue Feb 21, 2012 9:59 am
Kas auginat šį dendrobį?
Esmė tame, kad auginu jį jau du metus. Iš vokiečių atkeliavo geram stovy, keli gumbai buvo be lapų, keli su žaliais gražiais. Susidariau nuomonę, kad šis dendrobis nuo seniausių gumbų vis tiek vėliau lapus numeta. Bet kai vasarą pas mane išauga naujas gumbas su lapais, tai rudeniop ir per žiemą lapų galai pradeda geltonuot, paskui sudžiūna. Dėl estetinio vaizdo tuos nurudavimus nukarpau, bet lieka tik po pusę žalio lapo. Bandžiau kažkada persodint, šaknys sveikos. Ir lapus bandžiau purkšti su purškalu nuo ligų, bet vis tiek tas pats. Gal jis taip ir turi augti?
mozaika wrote:
Thu Jul 12, 2012 8:50 am
Man irgi įdomu kokiais burtažodžiais reiktų užkalbėti, kad prakalbinti šį dendrobium'ą. Pas mane jokio judesio. Na, kad lapus apdegė ir kelis numetė - daugiau nei pirmyn, nei atgal. :Hmmmm:
catlea wrote:
Thu Jul 12, 2012 5:41 pm
O mano tai auga (tfu, tfu, tfu). Šią vasarą išleido tik vieną naują auginį su gražiais lapais, bet nežydi :no: , nors spurgelių ir yra. Tik tie spurgeliai neprasprogo nei praeitą pavasarį - vasarą, nei dabar. Ir šiltu dušu badžiau lieti, bet žiedų kaip nėr taip nėr. Tai džiauguos kad nors auga :) .
mozaika wrote:
Mon Aug 27, 2012 9:29 pm
Na tai ką, pradėsiu girtis kaip povas savo džiaugsmeliu, pagaliau pražydėjusiu Dendrobium densiflorum . Mat reikia kartais paskųsti ir augalus kaip tuos mažus vaikus, kad jie nieko gero nedaro :lol: . O labiausiai džiugu, kad taip pat pradėjo augti, du nauji ūgliai. Tai ženklas, kad ne paskutinioji, kas su pora mano dendrobium'ų po žydėjimo taip atsitiko.
Labiausiai žavėjo pačio žiedyno formavimas. Kaip iš tokio spuogiuko, tokia nuostabi kekė susiformuoja. Pražydo, tik viena kekė, bet kaip man tai ir tiek daug.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3255
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrobium densiflorum (D.griffithianum)

Post by MrGreen »

catlea wrote:
Tue Aug 28, 2012 7:36 am
Mozaika, super :thumbupleft: :thumbsup: . Labai labai ta geltona kekė :thumbupleft: .
o ten spuogiukai senai jau matėsi? Pas mane pilna spuogiukų jau du metus, o žiedų nėra :no: .
Urze wrote:
Tue Aug 28, 2012 9:39 am
Catlea, o Jūs lauke šį dendrobį laikote ar namuose? Nes, kaip suprantu, pas Mozaiką jis lauke gyvena, tai gauna nemenkų temperatūrinių svyravimų, vėjo, kažkiek saulės. Gal tas ir išjudino? Gal Jūsų dendrobiui to tetrūksta, kad spuogiukus sukrustų vystyti?
mozaika wrote:
Tue Aug 28, 2012 12:23 pm
Dėkui už pagyras.

Catlea, dendrobium'as kaip atkeliavo turėjo spuogiukų. Ant visų stiebagumbių dar jų yra nemažai. Tik šis vienas prasprogo.
Urzė teisi, pas mane visi dendrobium'ai vasarą gyvena lauke. Tręšiami arklio kakio, dilgėlių raugo kokteiliu, plius orchidėjų trąšos kaip prisimenu. Pavasarį sugebėjau beveik visus lapus nudeginti :? Kad dendrobium'as orų pokyčiai patinka, aš jau tą pastebėjau anksčiau, kaip eksperimentuodavau su hibridiniais.
catlea wrote:
Tue Aug 28, 2012 12:33 pm
Na taip, kabo jis pas mane kambary, tiksliau virš palangės, langas pastoviai atidarytas, temp. svyravimai kaip ir gaunasi, saulės skaidytos iki pietų. Žinoma, kad lauke geriau, bet kur aš jam lauką gausiu :doh: ... Vis tiek tikiuosi, kad kada nors pražys :heartsfade: . Šią vasarą vieną labai stiprų auginį išleido, daug spurgelių ant jo, dabar dar naujas auginys kalasi.
Mozaika, ar kvepia jis?
mozaika wrote:
Tue Aug 28, 2012 1:13 pm
catlea, dar nepajaučiau jokio kvapo. Gali būti, kad dar reik palaukti arba niekad ir neužuosiu, nes kaip šilta diena, tai aš darbe sėdžiu, o vakare kaži aš kvepės kaip orai atvėsta :). Šiandien palikau kambaryje, su tuo tikslu, gal sakau kojas pašils ir užkvips :D
Nors kiek teko internete skaityti, tai vienur rašo, kad turi kvepėti, kiti, kad šis nekvepia.
mozaika wrote:
Wed Aug 29, 2012 8:31 am
Taip, pasirodo maniškis Dendrobium densiflorum kvepia. Bet tikrai nepavadinčiau, tai maloniu kvapu. Kvapas labai pažįstamas. Ilgai teko pasukti galvą, bet vis tiek tiksliai neatgaminau, bet panašu būtų į vystančio žiedo kvapą, pvz., kaip viendienės, iriso, gvazdiko. Tik švelnesnis. Kvapas jautėsi vakare, pilnai nereikėjo nosies įkišti į žiedyną, kad pajusti kvapą.
mozaika wrote:
Fri Sep 07, 2012 6:16 pm
Žiedynas jau peržydėjo :( . Maždaug laikėsi 10 dienų.
Buvau minėjusi, kad auginosi dar du naujus ūglius. Deja, vienas nunyko, o kitas auga kaip ant mielių. Iš tikrųjų, sudėtinga atitaikyti laistymo režimą, kaip žiedyną brandina ir auginasi naujus ūglius.

Post Reply

Return to “Dendrobis (Dendrobium)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest