Dendrobium kingianum hibridai

Moderators: EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Dendrobium kingianum hibridai

Post by MrGreen »

iron wrote:
Tue Feb 08, 2011 2:12 pm
Nusipirkau nupigintą (už 5 Lt) Dendrobium 'Winter Beauty' ten Vilijampolėj, prie Neries (gal ten ta Vaidrena??). Tokių ten buvo daug.
Nežinau, prie kokių čia "prisirašyti" :think: kurioje temoje labiausiai pritiktų. Lyg ir panašu į iš esmės į bigibum (žydi iš viršūnių), bet daugiau nežinau... Jei yra tinkamesnė tema - permeskit mano postą ten. :pray:

Ant etiketės puikuojasi užrašas "The cooolest houseplant!" Dar įvardinta antroje pusėje (vietoj pavadinimo) "Bamboo" orchid Bet taip vadinama orchidėja nete visai kitokia - į dendrobium'ą net nepanaši.......
Temperatūros režimas ties nakties ženklu rodo 6-16 C, po dienos ženklu (saulė) - rodo, kad kvepia (nosis), žemiau žiedelis, iš jo kylantis kvapas ir po žiedeliu parašyta 10W :scratchheadyellow: Ką tai galėtų reikšti? Gal tai reiškia, kad paryčiu, kai tiek mažai šviesos :scratchheadyellow: :scratchheadyellow: :scratchheadyellow:

Dar rašo, kad tinka laukui, jei lauke nešąla :think: ( :question: Čia gal taip juk su daugeliu dendrobiumų)

:question: Ar dabar, kai jis po žydėjimo, laikyti vėsiai, retkarčiais palaistant, kaip ir kitus dendrobium'us? O gal su šitais reikia kaip kitaip žaisti???
Krialda wrote:
Wed Feb 09, 2011 8:00 am
Kažkoks D. kingianum hibridas pas mamą ant palangės gyvena, anksčiau pagal žiedus, maniau, kad į Berry "Oda" panašus, o dabar su Iron pirkiniu palyginus, manau, kad tikrojo pavadinimo greičiausiai niekada ir nesužinosiu. Spalio pabaigoj bekraunantį pumpurus nuvežiau į kaimą, žydėt pradėjo nuo lapkričio ir dar dabar augina žiedstiebius.. jei visi sėkmingai pražys, tai iki gegužės bus fantastiškai kvapnių žiedų :D
zuzla wrote:
Wed Feb 09, 2011 8:56 am
spėju, kad šis mano nežiniukas dendrobium bus iš kingianum hibridų serijos

dabar auginasi naują auginį.. ką man daryt, kad jis "suprojektuotų" man žiedstiebį? :scratchheadyellow: kadangi auga, tai laistau ir trešiu reguliariai, auginys jau suaugusiųjų dydžio, tik dar lapų neišskleidė.. šis dendrobium buvo pas mane užauginęs kelis naujus auginius, pastebėdavau kiekviename skrotelėje mažą vokelį, bet tas nudžiūdavo.. ar iš ten augs žiedstiebis? nes šiaip gi dendrikai gali iš bet kurios viršūnės vietos išleisti žiedstiebį.. buvo gavęs ~2 mėn vėsos ir sausros, nieko neišleido, pagailo jo man, atnešiau į normalias sąlygas, tai išleido auginį.. ot zagadka jis man :oops:
Krialda wrote:
Wed Feb 09, 2011 9:43 am
Zuzla, į maniškį tai iš lapų nelabai panašus, bet hibridai gali išvaizda skirtis ir dėl skirtingų tėvų ir dėl augimo sąlygų.. manojo lapai smailesni, lapai skrotelėse tankiau išsdėstę, nenusvirę ir labai tvirti, galima sakyti, odiški. Štai nuoroda, kaip atrodo http://public.fotki.com/KRI-ALDA/orchid ... 09944.html
O žydėjimo tai gal rudenį sulauksi, per vasarą dar auginių prisaugins, bus tik gausesnis žydėjimas. Aš savo rudenį, tikriau nuo rugsėjo pabaigos iki išvežimo į kaimą laikiau sausą ir kiek galėdama vėsiau, na, kai gyvenu šiltam bute, tai temperatųros labai ir nenumažinau, virš dešimt šilumos.
zuzla wrote:
Wed Feb 09, 2011 10:37 am
taip taip, turiu aš tą standartinį, ne toks riebus kaip pas tave, bet dar jaunas :oops: o šis tik spėju, kad bus iš kingianum, kitokių kažkokių neįprastų nelabai veža į parduotuves :) noriu, kad greičiau sužydėtų, kad išsiaiškinčiau :lol:
Krialda wrote:
Wed Feb 09, 2011 10:48 am
zuzla wrote:taip taip, turiu aš tą standartinį, ne toks riebus kaip pas tave, bet dar jaunas :oops: o šis tik spėju, kad bus iš kingianum, kitokių kažkokių neįprastų nelabai veža į parduotuves :) noriu, kad greičiau sužydėtų, kad išsiaiškinčiau :lol:
Žinai, pasižiūrėjau tavo ''standartinio" nutraukas, tai mūsų auginami hibridai skirtingiems standartams priklauso: žiedlapiai skirtingi, gal todėl ir ne tokie riebūs stiebagumbiai :)
Smagu augint nežinomos kilmės hibridus :lol: :lol: :lol: niekada nebūni užtikrintas, tikras galvosūkis.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by MrGreen »

iron wrote:
Wed Feb 09, 2011 3:57 pm
Manasis D. 'Winter beauty' dabar atrodo taip. Turi, kaip matyt, vieną jau senokai prilaužtą šakelę. Tai naujas auginys iš žydėjimo vietos. Kol kas jai dar nieko nedariau, bet gal reiktų pažaisti su ja atskyrus reanimaciją? Kaip sakot? Dešinėje du auginiai nuo apačios - dar nežydėję. Visi kiti, atrodo, žydėję.
Palyginus su Krialdos - šito žiedstiebiai ir žiedeliai pagal etiketės foto turėjo būti žymiai smulkesni ir kiek tamsesni. Jei pas mane etiketėje tikrai aprašytas mano augalas, tai Krialdos tada tikrai kitoks.
D.Winter Beauty.JPG
D.Winter Beauty.JPG (44.47 KiB) Viewed 1737 times
D.WinBe.JPG
D.WinBe.JPG (40.58 KiB) Viewed 1737 times
Krialda wrote:
Wed Feb 09, 2011 8:08 pm
Iron, kitais metais galėsim sulyginti žiedus :) Taviškis "Winter Beauty" tikrai gražus. O dėl to įlaužto keikio, čia tik mano nuomonė- aš su juo nežaisčiau.. ir šaknų jis neturi, ir toj lūžio vietoj, kokia nesveika negerovė gali pasirodyt..
Tegu tik pats sveikas auga, beje D. kingianum hibridai labai noriai keikius augina, jau aš saviškį atrodo ir primaitinau sočiai, ir sausai ir vėsiai palaikiau, ir žydi.. ir ką, pora keikių šiemet vistiek auga.. turiu jį dvi žiemas, pirmais metais keikių neatskirinėjau: žydėjo dviem aukštais :lol: pernai vasarą atskirinėjau ir dabar manau, kad visai be reikalo, šiemet taip nedarysiu, tegu žydi kartu su keikiais, nebent jie patys nukris :)
Olivija wrote:
Thu Mar 03, 2011 3:35 pm
Krialda wrote:beje D. kingianum hibridai labai noriai keikius augina, jau aš saviškį atrodo ir primaitinau sočiai, ir sausai ir vėsiai palaikiau, ir žydi.. ir ką, pora keikių šiemet vistiek auga.. turiu jį dvi žiemas, pirmais metais keikių neatskirinėjau: žydėjo dviem aukštais :lol: pernai vasarą atskirinėjau ir dabar manau, kad visai be reikalo, šiemet taip nedarysiu, tegu žydi kartu su keikiais, nebent jie patys nukris :)
tai jau jų tokia prigimtis keliais aukštais augti ir žydėti :D
butka wrote:
Fri Mar 18, 2011 2:51 pm
Gal kas zino kaip priziureti tokia orhideju rusi kaip dendrobium berry oda?
Olivija wrote:
Fri Mar 18, 2011 7:13 pm
Dendrobium Berry ‘Oda’

Dendrobium Berry Oda = Dendrobium kingianum x Dendrobium 'Mini Pearl' (=Dendrobium canaliculatum x Dendrobium bigibbum)


ir dar seminaro medžiagoj yra apie D.kingianum hibridų priežiūrą...
iron wrote:
Sat Apr 30, 2011 11:26 pm
Maniškis link pavasario toks papilkėjęs pasidarė, kai kurie lapai tokie lyg džiūti norėtų... Išnešiau lauk aš jį užvakar, po alyva pastačiau. Neaiškus toks. Čia visi rašė, kad jie beveik nemeta lapų, o manasis lyg tai ruošiasi mėtyti...Kaip manot, gal reiktų reviziją daryti - persodinti??
Krialda wrote:
Sun May 01, 2011 9:10 am
Jei lapai pilkėja.. kad nebūtų erkutė įsiveisus :think:
Savo tai parsivežiau iš kaimo, gyveno beveik sausas ant vakarinės palangės, tai lapai bordo spalva nusidažė.
Evaja wrote:
Sun May 01, 2011 4:50 pm
iron...tavo aprašymas ir man pasirodė panašus, lyg erkutė būtų įsiveisusi :neutral:
patikrink ;)

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by MrGreen »

Relax wrote:
Sat Jul 16, 2011 12:52 am
Ką čia šis dend. išstenėjo iš viršaus? Keikiui neužteko to, kad užsiaugino vieną auginį, dar tris pradėjo augintis, bet dar ir va kokį spuogiuką padarė- keikis?
IMG_2680.JPG
IMG_2680.JPG (56.64 KiB) Viewed 1737 times
Krialda wrote:
Sat Jul 16, 2011 7:32 am
Taip, keikis.. žiedynų pumpurai plonyčiai. Turėsi orchidėja per "du aukštus".. dar pakankamai laiko jam išaugt, tai po ramybės periodo gali žydėt visi subrendę auginiai, tame tarpe ir keikiai.
Relax wrote:
Sat Jul 16, 2011 9:39 am
Įsivaizduoju kaip atrodys toks piplys dviejų aukštų :lol: reikės vazoniuką kaip nors tvirtint, kad stabilus būtų :think:
iron wrote:
Fri Oct 07, 2011 7:51 pm
Maniškis dar vis šiltnamiukyje. O kaip pas jus - gal jau namų jaukumoje? :question:
Relax wrote:
Fri Oct 07, 2011 10:00 pm
Prieš kelias dienas parsinešiau visą perdžiūvusį, bet šiandien gerai perliejau su dilgelių užpiltine, Pagalvojau, kad paskutiniam auginiui dar truputi reikia maisto, bet manau, kad jau paskutinis laistymas.
iron wrote:
Sat Oct 08, 2011 7:56 pm
Tai dabar parnešus reiktų statytsausai, šviesiai ir vėsiai? Ir keik šitaip laiko?
Relax wrote:
Sat Oct 08, 2011 9:30 pm
Tiksliai taip. Kiek pamenu tiek laiko, kol parodo žiedynus.
Relax wrote:
Sun Oct 28, 2012 2:34 pm
Nors lauke vėsoka, bet saulės daug todėl Dend. Berry "Oda" kvepėdamas primena :think: gal pienių kapą. Toks saldus. Uostai, užsimerki ir matai vasarą :heartsfade:
uranija wrote:
Thu Mar 14, 2013 7:47 am
Pasirodau kokie keikiai pas mane užaugo, vienas net ruošiasi žydėti :D esu bandžiusi atskyrinėti kol šaknys nedidelės buvo, bet keli neišgyveno.. šituos palikau likimo valiai ir niekaip neprisiruošiu persodinti, dabar jau tikriausiai geriau palaukti kol peržydės? :think:
Relax wrote:
Thu Mar 14, 2013 7:50 am
Tas tai taip, palauk kol peržydės, bet kaip ir rašiau pas bigibum tipo tai neatskirinėčiau, o ir augalas toks truputi skurdokas tai tikrai palikčiau kaip yr.
uranija wrote:
Thu Mar 14, 2013 7:56 am
Tai kad jis susirgęs buvo, liktais ir erkutės pasidarbavo ir grybinės ligos [O.0] , čia jau nuo praeitos vasaros toks.. tai apdirbau chemija, nukarpiau užkrėstus lapus ir teliko tik stagariukai, kurie keikius užaugino..

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by MrGreen »

iron wrote:
Mon Mar 18, 2013 10:42 am
Maniškis 'Winter Beauty' stabiliai - nieko per žiemą neišstenėjo, nors vasarą praleido gamtos komforte, parneštas stovėjo šviesiai ir vėsiai... Pirmąkart jam pritaikiau karštą dušą - gal prieš kokias 10 dienų. Šiandien pastebėjau du spurgelius. Manyčiau, kad tai bus keikiai (pagal anksčiau matytas Relaxx foto - tokie patys burbuliukai). Ir tai jau šis tas. Gal pavasarį reikėtų ir persodinti, bet tvirtai dar nenusprendžiau.
DSCN8077m.JPG
DSCN8077m.JPG (78.18 KiB) Viewed 1737 times
O štai vakar pamačiau ir "nesusiturėjau", kaip dzūkai sako: už 12 Lt įsigijau mažutį fainutį 'Rainbow Winter Beauty' Su visu žiedynu virš substrato viso labo 16 cm :clap: (ankstesnio ūgis be žiedynų dvigubas, bet gal ir augalas senesnis)
DSCN8072m.JPG
DSCN8072m.JPG (89.55 KiB) Viewed 1737 times
DSCN8075m.JPG
DSCN8075m.JPG (106.69 KiB) Viewed 1737 times
Tą ankstesnįjį, kaip rašiau, įsigijau nukainuotą seniai peržydėjusį. Bet žiūrint į paveikslėlį abiejų žiedai neturėtų būti visai vienodi. O ir vardas čia ilgesnis - dar žodis vaivorykštė (rainbow) pridėtas prie Winter Beauty. "Gamintojas" abiejų tas pats, tai gal kiek ir turėtų skirtis.
Matysim, jei senasis kada prašydės, bus galima palyginti.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by MrGreen »

Urze wrote:
Tue Dec 17, 2013 9:18 pm
lea wrote:paskutinio pirkto dendrobio pavadinimą blogai iššifravau, iš tikro parašyta Dendrobium Ella K Leaney. ir jis auga tarp samanų, labai šlapiai. sakė kada reiks laistyt pamatysiu būtent pagal jas, bet kažkaip abejoju ar tikrai reikia taip jį mirkyti...
Lea, gal greičiau bus Dendrobium Ella Victoria Leaney? Tai australų hibridas, tėvai - D. kingianum x D. jonesii. Yra tema apie vieną iš tėvų - D. kingianum, jos pradžioje - gražus Eglės aprašas apie jį, verta perskaityti. Manau, kad samanose jam tikrai neturėtų tikti, ypač šlapiose. Geriau būtų persodinti, bet šiuo metų laiku to daryti nepatartina. Išeitis būtų laukiant pavasario laistyti labai retai, gal tik apipurškiant samanas, kad kelias dienas vos drėgnos būtų, o paskui išdžiūtų, o kai pradės naujas šaknis augintis, tada persodinti.
lea wrote:
Thu Dec 19, 2013 2:43 am
ačiū už viską Urze! o jis auga gyvuose kiminuose, kurie dbr jau pradėjo gelsti po truputį, nors žemė dar tikrai šlapia, tai taip išeina, kad turiu leisti nunykti kiminams :?
Urze wrote:
Thu Dec 19, 2013 9:04 am
Dendrobiams kiminuose ne vieta. :no: Tad arba kiminai nunyks, arba dendrobis.
lea wrote:
Sun Dec 22, 2013 1:00 am
na aš vėl su klausimu. norėjau išrauti tuos kiminus, sakau atskirai auginsiu, bet jie per visą vazonėlį eina, taip išeina, kad kiminuose jis auga. augaliukas jaunas ir vazonėlis nedidelis. tai gal ne taip ir blogai, kaip iš pradžių atrodė? ar reikia persodinti į spec žemę?
Urze wrote:
Sun Dec 22, 2013 3:14 pm
Tai kad jau apie tokį variantą rašiau.
Beje, epifitinės orchidėjos auginamos substrate, o ne žemėse.
lea wrote:
Sun Dec 22, 2013 3:42 pm
Urze wrote:Tai kad jau apie tokį variantą rašiau.
Beje, epifitinės orchidėjos auginamos substrate, o ne žemėse.
žinau, kad ne žemėse, tik parašiau taip. ačiū :)
Urze wrote:
Sun Dec 22, 2013 6:34 pm
Tai kad būna fruktų, kurie paskutines tris temos žinutes perskaito ir jau mano, kad viską apie tą orchidėją žino. O jei vienoj iš jų dar būna paminėta, kad reik sodinti į "spec. žemę", tai ir įkiša į kompostinę žemę falenopsį ar dendrobį ir taip augalą pražudo. Dėl to ir taisome, kad taisyklingi pavadinimai ir terminai būtų, tada lengviau susikalbėti. :) Čia kaip karvės arkliu nevadinti.
mozaika wrote:
Sun Dec 22, 2013 9:09 pm
O aš su tais kingianum'ais nerandu bendro ryšio :evil: . Pustrečių metų, kaip jį auginu - vis neperprantu. Vienais metais praradusi kantrybę išmečiau vasarai į lauką ir palikau likimo valiai su maža perspektyva, kad ras namuose tinkamą vietą. Šposininkas vasaros metus pražydo. Negausiai, du ar trys buvo žiedukai, pagailo - pasilikau. Galvojau gal kitais metais bus geriau. Kitais metais vėl tas pats. Nei ūglių, nei žiedų, susitraukė ir baisus patapo. Vėliai vasarai išmečiau lauk užmarščiai. Tai jis prisiaugino naujų ūglių ir vėliai žydėjo, ir vėl naujų ūglių užsiaugino. Na šiemet rudenį palikau kambaryje ten kur mano rankos su laistytuvu retai pasiekia, tai kažkur spalio vidurį išleido tris žiedynstiebius. Pumpurai augo, pilnėjo, pradėjo dažytis gražiomis spalvomis, o aš jau vos nedžiūgauti, kad pagaliau pagal grafiką pražys...
:evil: per šią savaitę baigia pumpurai nukristi. Sąlygos nekeistos, :viking: draugystė su juo tikrai baigta.
lea wrote:
Sun Jan 19, 2014 6:17 pm
ar yra reikalo kingianum hibridą kišti į orchidariumą? klausiu drėgmės atžvilgiu. dbr stovi ant pietinės palangės ant akmenukų padėklo, auginasi naują uglį. manau, kad gerai jam ir ten, bet visgi?
MrGreen wrote:
Sun Jan 19, 2014 6:36 pm
Kaip ir visų dendrobių, D. kingianum jauni ūgliai labai jautrūs, ir drėgname orchidariume gali supūti. Be to D. kingianum tikrai nereiklus ir nereikalauja daug drėgmės, todėl neverta dėti jo į orchidariumą. Ir dar - kam judinti augalą jeigu jis gerai jaučiasi ir auga ten kur dabar stovi.
Mestė wrote:
Sun Jan 19, 2014 10:15 pm
Mano auga tiesiog ant rytinės palangės virtuvėj, tokio dalyko ,kaip purškimas, nėra gyvenime regėjęs (bent jau kiek auga pas mane) nebent vasarą lauke aplyja. O žydi nesustodamas 20+ žiedynstiebių, ir keikus auginasi, net šaknis iš žiedynstiebio išleido :shock: . Kartą amarų prisigaudė tai nunešiau į kambarį, kur visai augalų nėra ir palikau prie atviro lango, tai boružėlės ir šokliavoriai natūraliai išnaikino.
Bet jau atėjo jam laikas pavasarį iškeliauti į naujus namus, tikėtina, kad į užsienį :arrow: :arrow: :arrow: arba pas tetą :roll:
iron wrote:
Tue Mar 11, 2014 6:38 pm
Turiu juos du. Vienas pries kelsta metu pirktas nukainuotas pagaliau parode viena ziedyneli dar sausi (laikomas namie ant pietines palanges, nemazas, bet suvarges krumas). Kitas nedidukas pas mane antri metai. Laikomas 4-9 laipsniu temp. Dabar auginasi is tos pacios virsunes du ziedstiebius.

kielė
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 308
Joined: Thu Nov 05, 2020 8:44 pm
Location: Vilnius

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by kielė »

Gavau 2021 m. gruodžio pradžioje, jau su žiedstiebiais pasirodžiusiais. Visas blokelis apraizgytas šaknimis, tai patupdžiau į vazonėlį su blokeliu, apibėriau žieve ir vulkanine uoliena. Ir jau džiaugiuosi žiedais, nesutrukdė nei šalta kelionė, nei kartu atkeliavę miltuotieji skydamariai, visi žiedstiebiai užaugo ir visi pumpurai išsiskleidė.
20220114_Dendrobium kingianum.jpg
20220114_Dendrobium kingianum.jpg (1.15 MiB) Viewed 748 times
20211206_Dendrobium kingianum .jpg
20211206_Dendrobium kingianum .jpg (933.34 KiB) Viewed 748 times

User avatar
Urze
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 2736
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:58 am
Location: Vilnius

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by Urze »

Kaip smagu, kad nesustresavo ir pražydo. Atrodo toks gan mažas. Kokio ilgio jo ūgliai? Jei kada užsinorės sumažinti tą iš vazono kyšantį bloką, tą bus lengva padaryti tiesiog nulaužiant gabalus. Nors čia man taip norėtųsi padaryti, o Jums gal net ir netrukdo. :D
Norintiems nerti į orchidėjų genealogiją
Norintiems orchidėjas vadinti tikraisiais jų vardais

kielė
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 308
Joined: Thu Nov 05, 2020 8:44 pm
Location: Vilnius

Re: Dendrobium kingianum hibridai

Post by kielė »

Urze, ūgliai (be lapų) 5-7 cm, tikrai nedidelis. O blokelio kol kas nelaužysiu, man taip įdomiau :)

Post Reply

Return to “Dendrobis (Dendrobium)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests