Cattleya warscewiczii ir jos formos

Laelia, Brassavola, Sophronitis, Epidendrum ir kt. rūšys bei hibridai

Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Cattleya warscewiczii ir jos formos

Post by MrGreen »

Ramsis wrote:
Wed Mar 12, 2014 7:54 pm
Manau, kad jau pribrendom atskirai šios rūšies temai.
Kolekcijose ji dar nėra pati dažniausia, tačiau ją, ar jos formas, augina ne tiek jau mažai forumiečių.
Kai kas turi jaunus arba labai jaunus augalus, bet pas kai ką jau yra ir suaugusių individų. Manau reiktų pasidalinti pastebėjimai ir patirtimi apie šią Cattleya.
Taigi, kalbant apie maniškes, jauni neskubėdami ir be sustojimo auginasi naujus ūglius, nes šiais metais auginau jas orchidariume Nieko iš jų kolkas dar nesitikiu, džiaugiuosi vien tuo, kad kryptingai juda pirmyn. O va suaugę augalai, tai progresuoja gan įdomiai, rudens pradžioje pradėjo augintis naujus ūglius - nors šviesos daviau maksimaliai, gan dažnai laisčiau, tačiau jie vistiek ne tokie kurie žydėtų. Šiuo metu vėl lenda naujų ūglių nosys, pagal surastą info nete, reiktų pristabdyti laistymą bent iki tol kol šie bus 10 cm, tačiau bėda tame kad kaip tik šiuo metu lenda naujos priešpaskutinių ūglių šaknys. Tai va ir dilema: neliesiu šaknynas bus prastas, liesiu žiedų nebus. Ką darot jūs :question: Kaip jūsų augalai :question:
mam wrote:
Wed Mar 12, 2014 8:46 pm
Nedrįsčiau Ramsiui patarinėt, bet pagal bendras katlėjų auginimo taisykles reikėtų nelaistyti, nebent Jūs norit masyvesnio augalo. Bet rašo, kad jei leidžiam katlėjai augti kaip žolei, tai išsigimsta ir poto žydėjimas problematiškas. Gal nieko naujo neparašiau, bet aš laikausi šių taisyklių
Ramsis wrote:
Wed Mar 12, 2014 9:37 pm
Greičiausiai taip ir darysiu. Augalas ir taip gan masyvus, pats laikas - žiedams. Dabar tik reikia paskaičiuoti ar užteks laiko tiems ūgliams užaugti ir subręsti.
Nedrįsčiau Ramsiui patarinėt
O va dėl šito tai nustebau :shock: Man greičiausiai jau reiktų tapti šiek tiek paprastesniam. :oops:
MrGreen wrote:
Wed Mar 12, 2014 11:27 pm
Ramsis wrote:pagal surastą info nete, reiktų pristabdyti laistymą bent iki tol kol šie bus 10 cm, tačiau bėda tame kad kaip tik šiuo metu lenda naujos priešpaskutinių ūglių šaknys. Tai va ir dilema: neliesiu šaknynas bus prastas, liesiu žiedų nebus. Ką darot jūs :question: Kaip jūsų augalai :question:
Bendrai kalbant apie katlėjas, tai gal ir reiktų nelaistyti, bet jei auga ir šaknys ir nauji ūgliai, laistau ir tręšiu kaip reikiant, nes noriu stiprių ir didelių ūglių kurie tikrai žydės. Tačiau jei auga tik ūgliai, o šaknys dar ne, laikau sausiau, pradedu laistyt kai pradeda augti šaknys, tada jau ir tie nauji ūgliai būna pasiekę savo ūgį (apie 10 cm ar daugiau).
Ramsis wrote:
Wed Mar 12, 2014 11:44 pm
Žodžiu pas mane relaxxx'inė situacija - auga viskas. Šiaip jeigu būtų viskas standartiškai - naujas ūglys o vėliau jo šaknys, tada kaip ir viskas aišku, bet dabar nežinau kaip tiksliai elgtis. O viskam sukomplikuoti man reikėjo ją dar ir persodinti :oops: ](*,) Žodžiu, pradėjo augti šaknys, vazonas plastikinis, mažas, pilnas šaknų vis virto ant šono, nori nenori reikėjo gelbėti augalą. Nors ir kaip ilgai atidėliojau, bet kai tų šviežių galiukų vis ėmė daugėti ir daugėti, aš ją pagaliau išsiverčiau iš vazono. Iškedenus seną substratą tada ir aptikau naujus ūglius, bet jau nebuvo kur dėtis.
Žodžiu peršasi mintis, kad po visų negandų, ji jau šymet ir taip nežydės. Kurį laiką bandysiu aš jos nedalieti, bet vėliau jau rizikuoti negalėsiu nes nei šaknų, nei žiedų nebus, negana to dar neaišku kaip išvis su tie nauji ūgliai elgsis.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Cattleya warscewiczii ir jos formos

Post by MrGreen »

Ramsis wrote:
Sun Mar 16, 2014 6:51 pm
Kol kas, po persodinimo didelio streso augalas nerodo, šaknys auga ir toliau, žiūrėsiu kas vyks su nauju ūgliu.
Ramsis wrote:
Wed Apr 09, 2014 8:23 pm
Praeitų metų rudeniop, kai kurie forumiečiai iš Orchids & more užsisakė mažylių katlėjų, kaip Cattleya warscewiczii ir pan. Įdomu kaip sekasi su šiomis mažėmis
Mano Cattleya warscewiczii alba 'Snow Caesar' atkeliavo labai mažytė, mažyčiame vazonėlyje. Kupstelis, tiesą pasakius, buvo gan gausus. Bandžiau aš jo nejudinti, apgyvendinau orchidariumo viršuje. Tačiau, vieną nelemtą rudens dieną, ji mane "privertė" ją persodinti. Nukritęs vazonėlis, pažiro po visą orchidariumo dugną. Pasirodo ten buvo 5 atskiri augaliukai. Susodinau juos visus į atskirus vazonėlius, ir sustačiau juos į permatomą skaidrų konteinerį su dangčiu. Pastarasis stovi ant vakarinės palangės. Žiemą indą atidengęs buvau gal kokius 4 kartus, 2 iš jų laistymui. Šiuo metu gyvi yra 4 augaliukai, jie daugiau, mažau auginasi naujus ūglius, šaknis. Gerai atšilus orams visą konteinerį išgabensiu į šiltnamį. Iki suaugusio augalo dar kokia 4 metai tai tikrai, bet pirmoji pergalė jau pasiekta, jie išgyveno pirmą žiemą. ;)
MrGreen wrote:
Wed Apr 09, 2014 9:18 pm
Pas mane buvo trys maži (panašu, kad buvo iš flasko grupelėmis sukišti į vazonėlius) Cattleya warscewiczii var. alba 'Snow Caesar' augalai, visi dar gyvi, bet aktyviai auga tik vienas, pats didžiausias.
Urze wrote:
Sat Aug 23, 2014 9:54 pm
Šiame puslapyje yra gan išsamiai aprašyta, kaip auginti Cattleya warscewiczii ir jos istorija Europoje.
Ramsis wrote:
Sat Nov 01, 2014 3:50 pm
Pirmas, kol kas tik vienas, nelabai didelis (apie 18 cm), švelniai kvepiantis Cattleya warscewiczii žiedas.


Image
Cattleya warscewiczii

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Cattleya warscewiczii ir jos formos

Post by MrGreen »

Ramsis wrote:
Sat Nov 01, 2014 7:07 pm
koks kvapas?
Nėra labai intensyvus, bet dar tik trečia diena, be saulės. Lengvas gėlių, su kažkokio prieskonio priemaiša. Bandysiu pasekti kaip kvapas keisis ar ne.
Meri wrote:
Tue Nov 04, 2014 3:06 pm
Ramsis wrote:Pirmas, kol kas tik vienas, nelabai didelis (apie 18 cm)
Įsivaizduoju, kaip bus gražu, kai žiedas pasieks 27,5cm [O.0]
Ramsis, sveikinu, didelis pasiekimas, šaunuolis :thumbsup:
Ramsis wrote:
Tue Nov 04, 2014 6:05 pm
Turiu dar vieną Cattleya warscewiczii vadinamą Sanderiana. Ji nėra kažkoks išskirtinis klonas, tai tiesiog tipinė Cattleya warscewiczii turinti didesnius žiedus. Daug augintojų pasaulyje norėdami pabrėžti kad jų auginama orchidėja turi didesnius žiedus nei įprastai, žodį Sanderiana vartoja kaip klono ( veislės ) pavadinimą.
Pasak internetinių gandų ši mano augintinė turės žydėti žymiai didesniais žiedais.
ricardas wrote:
Tue Nov 04, 2014 7:28 pm
Ramsis wrote:Turiu dar vieną Cattleya warscewiczii vadinamą Sanderiana. Ji nėra kažkoks išskirtinis klonas, tai tiesiog tipinė Cattleya warscewiczii turinti didesnius žiedus. Daug augintojų pasaulyje norėdami pabrėžti kad jų auginama orchidėja turi didesnius žiedus nei įprastai, žodį Sanderiana vartoja kaip klono ( veislės ) pavadinimą.
Pasak internetinių gandoų ši mano augintinė turės žydėti žymiai didesniais žiedais.
O ta kita skiriaisi tik žiedo didžiu , ar yra ir kitokių skirtumu ?
ricardas wrote:
Tue Nov 04, 2014 8:38 pm
Ramsis wrote:Kol kas nieko pasakyti negaliu, ji dar nežydėjus.
Www.orchidspecies ziurėjau abi katlejas , kaip nekeista parodė ta pačia warscewiczii.
Ramsis wrote:
Tue Nov 04, 2014 8:53 pm
ricardas wrote:
Ramsis wrote:Kol kas nieko pasakyti negaliu, ji dar nežydėjus.
http://Www.orchidspecies ziurėjau abi katlejas , kaip nekeista parodė ta pačia warscewiczii.
Aš gi rašiau kad Sanderiana nėra klonas, tai Cattleya warscewiczii tipas turintis didesnius žiedus ir žydinti vėliau. Nenuostabu, kad ji nėra išskiriama.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Cattleya warscewiczii ir jos formos

Post by MrGreen »

MrGreen wrote:
Tue Nov 04, 2014 9:52 pm
Ramsis wrote:Taip, tikros. Žiedas nėra labai taisyklingas, tačiau tikiuosi sekantys bus daug gražesni, juo labiau kad pažadų yra.
Tokiu laikotarpiu ir vienas žiedas įspūdingai atrodo, lauksim daugiau žiedų ir daugiau foto :) :thumbupleft: Mano net negalvoja apie žydėjimą :neutral:
ricardas wrote:
Sat Jan 10, 2015 2:30 pm
Ramsis, kad žiedas ispūdingo didžio , tai žinau, o pats augalas - bulbos , kokio didžio ?
Ramsis wrote:
Sat Jan 10, 2015 5:58 pm
Elementaraus dydžio, turiu hibridų kurie kur kas didesni ir stambesni.
Ramsis wrote:
Sat Oct 29, 2016 9:08 pm
Kartais būna ir taip :blue: Mano Cattleya warscewiczii semialba (s/a) Bedford x self sukrovė du pumpurus ir tik belikus jiems prasiskleisti jie ėmė ir nuvyto. Per jaunas augalas, per mažai šviesos :(
ricardas wrote:
Sat Oct 29, 2016 9:36 pm
Labai gaila , kai jau tikies pamatyti žiedus o jie nuvysta.
Jei butu ne pirmas žydėjimas , tai kaltinti tik save , nes kažko nepadarėt. O dabar teks laukti kito žydėjimo .
P,S, aš jau pradėjau jaudintis dėl c, x Hadyana , nes pumpuras labai lėtai auga , nors ir papildomas apšvietimas įjungtas .

Post Reply

Return to “Katlėjos (Cattleya) grupė”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests