Auginsiu pirmą kartą. Jų būna ant maximinių tortų. Nemėgstu aš tų visokių papuošimų, bet bendradarbės pradėjo peštis, nes mat skanus dalykas. Pusės ir aš paprašiau paragavimui, ir užkabino skonis .
mozaika wrote:Auginsiu pirmą kartą. Jų būna ant maximinių tortų. Nemėgstu aš tų visokių papuošimų, bet bendradarbės pradėjo peštis, nes mat skanus dalykas. Pusės ir aš paprašiau paragavimui, ir užkabino skonis .
Nuliūdinsiu, kad būna ne šitie. Šitie daaug didesni ir kadangi nesu auginus neįsivaizduoju koks tikras skonis, nes visur rašo skirtingai, nes matyt nenurodoma tiksli rūšis :doh: Vienur rašo saldūs, kitur tik konservavimui (tipo panašiai kaip žali konservuoti pomidorai).
Ant tortų būna peruvinės dumplūnės: http://zaliastotele.lt/prieskoniu-ir-re ... &results=1
Maždaug tokie paveiksliukai būna. Tokie dideli kaip jūsų paveiksliuke jau tomatilai (irgi dumplainis, bet kitoks )
Šiaip, naminiai dumplainiai skanesni nei nuo torto. Daugiau skonio, saldumo, rūgštelės. Reiks gal ieškot vietos ant palangės pasisėt keletą šiemet ir man
Aš kaip ragavau, tai būtent ir buvo šviesiai žalsvos spalvos, o ne geltoni. Ir kolegės, kurios diskutavo sakė, kad žalsvesnis skanesni.
Ant šių pakuotės ir buvo aprašymas, kad saldžiarūgščiai, tinka uogienėms ir konservavimui...
Pažiūrėsiu kas gausis, jeigu sudygs sėklos.
Pažįstamas augino vieną dumplūnių rūšį, tai sakė, kad dygo puikiai, augo puikiai tiek lauke, tiek ir šiltnamyje, žydėjo ir mezgė irgi gausiai ir ligi šalnų. Bet va kaip pirmą kartą, tai nežinojo, kada jau skinti reikia, tai pirmi bandymai ragauti buvo smaarkiai ne kokie. Bet palaikė ilgiau neskintus (planavo jau komposto krūvą jomis "pavaišinti") ir tada paaiškėjo, kad jie dar nebaigę buvo nokti pirmais kartais. Sunokusi skani, o pusžalė tai ui, kokia nemiela.
Patikslinti galiu, kur rašiau apie pažįstamo eksperimentus. Augino valgomąją dumplūnę Physalis ixocarpa (aka tomatillo). Jos uogos didesnės nei peruvinės dumplūnės (tos dedamos ant tortų), kaip nedicki pomidorai, tik labai ilgai noksta. O peruvinės būna aukštesnės, apie 1 m ir daugiau.