Calanthe
Calanthe
Berods, tokios temos neturim. Mane seniai jos domino, bet tik dabar sumaniau užsisakyti, bandysim augint. Gal kas auginat? Pasidalinkit patirtim.
Re: Calanthe
Eliss, yra tema apie kalantės ir skėtrio (Phaius tankervilleae) hibridą Phaiocalanthe Kryptonite. Ten šiek tiek apie priežiūrą yra.
Sulaukiau C.rosea ūgliuko. Auginu kaip „morkas”, nykstant lapams mažinau liejimą. Pavasarį ištraukiau, gumbą pamirkiau stimuliatoriuj (kažkur internete skaičiau). Pasodinau panašiam substrate, koks ir buvo: žievės, perlitas, parolonas, kiminai. Kurį laiką laikiau po lempą, bet pastačiau į orchidariumą, šilčiau ir drėgniau. Katės ir „nuopelnas”,numetė ir pažeidė gumbą

Atrodo puikiai, kažkada turėjau kitą rūšį, augo bet nesusikalbėjom. Ši turi būti labai graži ir dar patinka man ta keista gumbų forma 

Dvidešimt ketvirtas žurnalo "Orchidėjos" numeris jau prekyboje
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.
Calanthe žada mane nustebint, laikom kumščius 

OOoooo, prisidedu prie kumščių laikytojų!
laukiam visi 

Deja, nieko gero. Pypsiokas ilgai stagnavo ir nudžiuvo. Matomai pati kalta, visą laiką buvo vėsesnėj patalpoje, pernešiau po lempa į kambarį. Gal dar ir perliejau, nes augalas kaip ir miegot jau ruošėsi. Na, augini ir mokaisi.
Gaila, lauksim sekančio žydėjimo.
C. rosea persodinta. Seną bulbikę nuėmiau, liko pora gražių. Praėjusiais metais, gaila, nebandė žydėt.
Tarp kitko, nusivyliau pirktais kiminais, kažkoks rudas purvas sudėtas., net pikta
Tarp kitko, nusivyliau pirktais kiminais, kažkoks rudas purvas sudėtas., net pikta

Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių