Seni paveikslėliai: https://photos.google.com/album/AF1QipO ... ik0SGPgdQJ
Daugelio nebeturiu. Tazeta grupės narcizai kažkurią žiemą žaliavo pagal savo prigimtį ir pašalus neišgyveno. Kambarinius nusibodo nešioti, žiemą per tamsu pas mane ir kvapas jų nemalonus. Gal dar narcizinės musės sumažino svogūnų skaičių, nes į meilenius buvo įsisukę.
Šiek tiek žiedų iš 2018 metų pavasario:
Narcissus Ice Follies, žiedai prasiskleidžia tokie:
Po kelių dienų geltona spalva pradeda keistis kol tampa tokia:
Man buvo keista, kad Ice Follies yra labai ankstyvas, pats pirmasis pernai pražydo sode, aplenkė net ankstyvąjį Narcissus 'Tete a Tete', kuris visada žydėdavo pirmasis iš narcizų mano sode.
Pernai vienas iš mėgstamiausių buvo Narcissus ‘Mary Poppins’, prasiskleidžia gelsvai kreminiai žiedai, kurie vėliau pabaltuoja, beje lapus jis pradeda augintis dar žiemos metu, šiemet gruodžio mėn buvo pilna lapų, tikiuosi pavasarį vėl sulauksiu žiedų.
lapai siauri, primena labiau žolę nei narcizus.
Narcissus 'Rip van Winkle' , žiedai visai neprimena narcizų, bet labai skaniai kvepia ir tikrai atrodo įdomiai sode. Vienas minusas žiedai nemaži ir labai sunkūs ir stiprus lietus gali išguldyti juos ant žemės.
Narcissus 'Minnow', mažiukas bet man labai patinka tokie Tik gal svogūnai prasti ar ligoti buvo, nes iš visų pasodintų žydėjo tik vienas, kti atrodė prastai su "apkramtytais" lapais.
Narcissus 'Trepolo', man vienas iš įdomesnių narcizų, žiedai labai ilgai laikėsi nors buvo šilta ir gan sausa.
Žiedai iš pradžiū prasiskleidžia kreminės spalvos, po to pabaltuoja.
Narcissus 'Thalia', žiedai labai dailūs, po 2-3 žiedelius ant vieno žiedynstiebio. Nors visur rašo, kad skaniai kvepia, man jie tik iš toli skaniai kvepia, iš arti kvapas keistas, labiau smirda
Tai tiek iš pernykščio pavasario narcizų žydėjimo, yra labai gražių kurie pas mus nežiemoja, bet dar dauygiau vazonų nesinori tampyti pirmyn ir atgal iš rūsio :/
Daugiausiai žiedų būna balandžio gale, gegužės pradžioje, bet kiekvienais metais gali kažkiek skirtis laikas. Šiemet ryžius valgyti galėtume pavasarį, nes vasarą vėl nebus man kaip, laukia remontai namuose [Baksnoju]